Ford muutti mielensä sähköautoista – polttomoottorit myyvät paremmin

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Fordin autotehdas on pettynyt sähköautojen kysyntään. Yhtiö aikoo ottaa nyt takapakkia sähköajoneuvojen tuotannossa ja jatkaa aiottua pidempään polttomoottoriajoneuvojen tuotantoa. Yhtiö tekee arvion mukaan tappiota tänä vuonna noin 4,5 miljardia dollaria sähköautojen osalta. Ford tuottaa edelleen valtavan määrän liikevaihtoa muualla yhtiössä.

Ford julkisti toisen vuosineljänneksen tuloksensa hiljattain. Fortunen mukaan yhdysvaltalaisen autonvalmistajan sähköautotuote Ford Model e on menettänyt tänä vuonna 1,8 miljardia dollaria ja määrä tulee reilusti tuplaantumaan loppuvuodesta. Fordin toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli kokonaisuudessaan 45 miljardia dollaria ja nettotulos 1,9 miljardia dollaria.

Fordin odotetaan valmistavan 600.000 sähköautoa vuodessa vuoteen 2024 mennessä. Yhtiö ilmoitti äskettäin myös, että sen sähköisten F-150 Lightning -avolava-autojen hintaa alennetaan halvempien raaka-akkumateriaalien vuoksi. Sähköautoihin hidas siirtyminen ja asiakkaiden merkkiuskollisuus on kuitenkin yllättänyt autotehtaan ja se vaihtaa nyt maltillisemman etenemisen sähköajoneuvoihin siirtymisessä aiemman mahtipontisen tavoitteellisuuden sijaan.

– Sähköautojen käyttöönotto lähitulevaisuudessa on hieman odotettua hitaampaa, Fordin toimitusjohtaja Jim Farley sanoi lehdistötiedotteessa.