Maanjäristys olikin suosikkiartistin keikka – Taylor Swiftin fanit aiheuttivat 2,3 magnitudin järinän

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seismologit mittasivat Yhdysvaltojen Seattlessa taannoin 2,3 magnitudin vahvuista värähtelyä. Lievän maanjäristyksen sijaan se johtui kaupungissa esiintyneen Taylor Swiftin keikasta.

Taylor Swift esiintyi kahdella loppuunmyydyllä keikalla Seattlen Lumen-urheilustadionilla 22. ja 23. heinäkuuta. Seismologi Jackie Caplan-Auerbachin mukaan laitteissa näkyi keikan aikaan 2,3 magnitudin vahvuista seismistä toimintaa. Sen aiheuttivat keikan äänentoistolaitteet ja valtava yleisömäärä.

CNN-uutissivuston mukaan Seattlessa on ennenkin havaittu suuressa yleisötapahtumassa syntynyttä seismistä toimintaa. NFL-joukkue Seattle Seahawksin fanit juhlistivat tuolloin joukkueen keskuhyökkääjä Marsawn ”Beast Mode” Lynchin touchdownia niin rajusti, että se näkyi seismologien mittareissa. Swiftin esiintymisen yhteydessä syntynyt järinä oli kuitenkin voimakkaampaa kuin joukkueen voitonjuhlinnan aikana.

Swiftin molemmilla Seattlen keikoilla oli yhteensä noin 144 000 fania. Artisti on parhaillaan ensimmäisellä maailmankiertueellaan viiteen vuoteen.