Maaginen hetki videolle – kolme valasta nousi pintaan samanaikaisesti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalastamassa ollut perhe tuli todistaneeksi harvinaislaatuista ja upeaa luontohetkeä heinäkuussa. He näkivät, kuinka kolme ryhävalasta nousi pintaan merestä samanaikaisesti.

Robert Addie oli kalastamassa tytärtensä ja vävynsä kanssa Yhdysvaltojen Massachusettsin rannikon tuntumassa. Addie päätti kuvata videota lähellä uineista valaista, kun hän tuli ikuistaneeksi odottamattoman tilanteen. Ensin merestä nousi pintaan kolme aikuista ryhävalasta ja pian näiden jälkeen nuori yksilö.

– Olen ollut vesillä jo pitkään. Olen työskennellyt tonnikalan pyytäjänä ja kalastanut nuorena Alaskassa. Olen nähnyt paljon valaita. Voin kuitenkin kertoa, etten ole ikinä nähnyt kolmen liikkuvan tällä tavoin synkassa, Addie kuvaili WFCT-TV-uutiskanavalle.

Tutkija Philip Hamiltonin mukaan ryhävalaat nousevat toisinaan pintaan samanaikaisesti. Kolmen valaan yhtäaikainen pintaannousu on kuitenkin hänen mukaansa harvinainen näky.