Baltic Queen telakalle syyyskuussa – tavoitteena lisätä energiatehokkuutta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tallinkin Baltic Queen -risteilyaluksella suoritetaan suunnitelmien mukainen telakointi Turun korjaustelakalla syyskuussa. Laiva jää pois liikenteestä sunnuntaina 3. syyskuuta ja palaa jälleen liikenteeseen Tallinna-Tukholma-reitille perjantaina 15. syyskuuta

Tallinkin mukaan laivalle tehdään useita teknisiä huoltotöitä, joista suurin on lapojen vaihto. Sen tarkoitus lisätä energiatehokkuutta ja säästää polttoainetta 10-13 prosenttia. Lisäksi Baltic Queenilla pilotoidaan rungon maalaus grafiittimaalilla, minkä on myös tarkoitus lisätä energiatehokkuutta vähentämällä vedenvastusta.

Baltic Queenilla tehdään myös tavanomaisia huoltotöitä, kuten rungon puhdistus. Myös sisätiloja uudistetaan. Esimerkiksi hyttien kylpyhuoneita remontoidaan, julkisten tilojen lattioita uusitaan ja Grill House -ravintola peruskorjataan ja sisustetaan uudelleen.

Mikäli maalauspilotointi osoittautuu toimivaksi, on vastaavanlainen rungon maalaus tarkoitus tehdä myös muille yhtiön laivoille. Tallink-konsernin Head of Ship Maangement and Chief Tarvi-Carlos Tuulik kertoo tiedotteessa energiatehokkuuden parantamisen ja polttoainetta säästävän teknologian käyt olevan merkittävä osa telakointien aikana tehtävistä töistä.