Kingston Wall -yhtyeelle oma vaatemallisto – osa tuotosta mielenterveystyöhön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kingston Wallin ura jäi melko lyhyeksi, mutta nykyään suomalaisyhtye nauttii kulttimaineesta. Taannoin yhtye aloitti yhteistyön suomalaisen vaatemerkki Makian kanssa. Yhteistyön tuloksena syntyi yhteinen vaatemallisto, jota myydään Makian konseptiliikkeissä ja verkkokaupassa.

Makia lanseerasi Tribute to Kingston Wall -malliston helmikuussa. Yhtyeen kanssa yhteistyössä suunniteltu mallisto sisältää muun muassa t-paitoja, pitkähihaisia paitoja ja huppareita. Mukana on myös mattoja, tyynyliinoja, unimaskeja ja lyhtyjä.

Malliston suunnittelussa mukana ovat olleet Kingston Wallin Jukka Jylli ja Sami Kuoppamäki sekä I-levyn kansitaiteen luonut Kie von Hertzen. Printit ovat puolestaan graafikko Vilunki 3000:n käsialaa. Kahdeksan prosenttia malliston tuotoista ohjataan mielenterveystyöhön MIELI ry:lle.

Vuonna 1987 perustettu Kingston Wall on yksi tunnetuimmista suomalaisista psykedeelisen rockin yhtyeistä. Yhtyeen tarina päättyi traagisesti laulajakitaristi Petri Wallin tehtyä itsemurhan kesäkuussa 1995.