Senaattori haastoi Anthony Faucin oikeuteen – rajuja syytöksiä koronaviruksesta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Wuhanin laboratoriossa oli tehty todistettavasti koronavirustutkimuksia ennen pandemiaa. On myös tiedossa, että tutkimuksia on edistetty muun muassa Yhdysvaltojen terveysministeriön tukemilla hankkeilla. Koronavirustutkimuksia väitettiin ensin salaliittoteoriaksi, kunnes Yhdysvaltojen terveysministeriö myönsi tukeneensa Wuhanin laboratorion tutkimuksia.

Nyt Yhdysvaltojen terveysministeriön allergia- ja infektiotautien instituutin entinen pääjohtaja sekä koronaviruspandemian ykkösneuvonantaja, tohtori Anthony Fauci jäänyt kiinni Yhdysvaltojen kongressille valehtelemisesta. Hän on ollut asiasta kuultavana muun muassa viime vuoden heinäkuussa ja tänä vuonna toukokuussa. Tänä vuonna Faucilta kysyttiin, onko hän valehdellut kongressille ja hän vastasi kieltävästi.

Nyt kentuckylainen senaattori Rand Paul ilmoittaa tehneensä asiasta rikosilmoituksen Yhdysvaltojen oikeusministeriöön. Valhe on vaikuttanut radikaalisti monen amerikkalaisen elämään ja terveysinstituution luottamukseen. Paul väittää, että hänellä on hallussaan sähköposti, joka todistaa Faucin puhuneen kongressille palturia.

National Human Genome Research Instituten entinen johtaja Francis Collins ja muut evoluutiobiologiassa ansioituneet tiedemiehet ilmaisivat Faucille huolensa koronavirukseen liittyen jo helmikuussa 2020. Tiedemiesten mukaan viruksessa oli mutaatioita, jotka olivat kaikkein epätavallisimpia mitä lepakoissa voisi kehittyä luonnollisesti, ja nopeasti epäiltiin, että pandemian aiheuttanut mutaatio oli tehty laboratoriossa. Epäily oli, että virusta muokattiin siten, että se tarttuisi herkemmin ihmisiin.

– Epäilyä lisäsi se tosiasia, että Wuhanin yliopiston tutkijoiden tiedetään työstäneen virustoiminnan tehostamiskokeita selvittääkseen ne molekyylimekanismit, jotka liittyvät ihmisen infektioon aiheuttaviin lepakkoviruksiin. Epidemia sai alkunsa Wuhanista, Fauci kirjoitti ryhmäsähköpostissa jo alkuvuodesta 2020.

RealClearPoliticsin Valkoisen talon toimittaja Philip Wegmann jakoi äskettäin muokkaamattoman sähköpostin kuvakaappauksen Twitteriin.

– Tämä on suoraan ristiriidassa kaiken sen kanssa, mitä Anthony Fauci sanoi minulle valiokunnan kuulemisessa. Hän kiisti jyrkästi, että he olisivat rahoittaneet mitään viruksen tarttuvuuteen liittyen, ja se on täysin valhe. Siksi tein virallisen rikosilmoituksen oikeusministeriölle, siviiliammattiltaan lääkärinä työskentelevä senaattori Rand Paul kirjoitti Twitteriin.

Hankkeissa on aiemmin noussut esiin EcoHealth Alliance -niminen yhdysvaltalainen ja valtiosta riippumaton järjestö, jonka tehtävänä on suojella ihmisiä, eläimiä ja ympäristöä uusilta tartuntataudeilta. Voittoa tavoittelematon yhteisö keskittynyt tutkimukseen, jonka tarkoituksena on ehkäistä pandemioita. Järjestö on muun muassa muokannut lepakoiden koronaviruksia siten, että ne tarttuisivat tehokkaammin ihmisiin. Yhdysvaltojen terveysministeriö on väittänyt, että se ei ollut tietoinen hankkeiden vaarallisuudesta. EcoHealth Alliance puolestaan vakuuttaa raportoineen koronaviruksiin liittyvistä löydöistään ja kokonaisuudesta Yhdysvaltojen terveysministeriölle jo huhtikuussa 2018, eli kaksi vuotta ennen pandemian puhkeamista.