Myrskyvaroitus muuttui – tiistaina voi syntyä vakavia tuhoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen on viime päivinä ennustettu vaarallisen voimakasta myrskyä, jonka oli alunperin määrä iskeä maanantaina. Sittemmin ennusteet ovat muuttuneet ja niiden myötä myrskyn ennustetaan nyt iskevän vasta tiistaiaamuna. Ilmatieteen laitoksen meteorologien mukaan luvassa on edelleen poikkeuksellisen voimakas myrsky, joka ei juuri heikkene edetessään.

Rajuimmillaan myräkkä iskee Etelä-Suomeen tiistaina aamulla ja jatkaa siitä kohti pohjoista. Tiistai-illaksi rajuilman odotetaan edenneen Oulun korkeudelle, josta se jatkaa matkaansa kohti Lappia. Luvassa on ennusteen mukaan harvinaisen rajuja ukkoskuuroja, tuulenpuuskia ja sateita. Ennen myrskyn saapumista lämpötila nousee maanantaina hellelukemiin.

Ilmatieteen laitoksen mukaan puuskissa tuulen nopeus voi olla jopa 30 metriä sekunnissa, joka voi aiheuttaa merkittävää tuhoa. Ukkoskuuroihin liittyvät sadekuurot voivat olla hyvinkin voimakkaita ja aiheuttaa tulvimista, jos viemärit eivät riitä kuljettamaan vettä pois asuinalueelta. Nykyisen ennusteen mukaan myös metsätuhot ovat mahdollisia ja myrskytuulet voivat irrottaa kattoja rakennuksista.