Pidä mielenterveydestäsi huolta – vältä näitä virheitä

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elämisen kulut ovat nousseet, minkä vuoksi moni tekee nykyään enemmän töitä yrittääkseen kompensoida kasvaneet laskut. Työn määrän kasvaessa myös stressihormonin tuotanto voi kasvaa, mikä johtaa puolestaan henkisen hyvinvoinnin huononemiseen.

Hyvinvoinnin ammattilainen ja ravintoneuvoja Jess Hillard kertoi Healthista-sivustolle mitä ihmisten tulisi välttää pitääkseen itsestään ja omasta mielenterveydestään parempaa huolta.

1. Teet pitkiä työpäiviä Liiallinen työnteko ja vapaa-ajan vähyys voivat johtaa loppuunpalamiseen. Jos tunnet jatkuvaa ahdistusta, painosi heittelee, olet jatkuvasti uupunut, mutta et saa nukuttua, voi kehosi yrittää viestiä sinulle, että olet palamassa loppuun.

2. Syöt jatkuvasti epäterveellisesti Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio vähentää masentumisen riskiä. Epäterveellinen ruokavalio voi puolestaan nostaa stressitasoja, aiheuttaa masennusta ja vaikuttaa negatiivisesti myös muistiin.

3. Syöt liian vähän proteiinia Proteiinin riittävä saaminen nostaa kehon dopamiinitasoja, jotka tasapainottavat mieltä ja edesauttavat hyvää oloa.

4. Unettomuus Unettomuus voi kertoa siitä, että olet stressaantuneempi kuin luuletkaan. Mikäli saat ikään kuin uuden sykäyksen energiaa juuri kun sinun tulisi olla väsynyt ja nukahtaa, kehosi voi yrittää taistella stressiä vastaan pitämällä sinut hereillä. Unettomuus kuitenkin vain lopulta lisää stressiä, minkä vuoksi hyvä rentoutuminen on tärkeää juuri ennen nukkumaan menemistä.

5. Et syö hyviä rasvoja Omega-3 rasvahappojen syöminen on aivojen hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeää.