Maailman korkein yksipyöräinen kohoaa lähes 10 metrin korkeuteen – uskaltaisitko ajaa?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jos jo tavallisella yksipyöräisellä ajaminen vaatii harjoittelua, on ennätyskorkean menopelin käyttö jo todellinen haaste. Se kohoaa nimittäin lähes kymmenen metrin korkeuteen. Floridalaisen Wesley Williamsin tuorein yksipyöräinen rikkoi virallisen maailmaennätyksen.

Sillä on pituutta hurjat 9,7 metriä. Veret seisauttavalla videolla nähdään, kuinka Williams ajelee luomuksellaan sirkuksessa Saksan Stuttgartissa. 25-vuotias hurjapää rikkoi yksipyöräisellään oman edellisen maailmanennätyksensä. Guinnessin sääntöjen mukaan hänen piti ajaa kulkuneuvolla vähintään 8,5 metrin matka. Hän suoriutui siitä ongelmitta.

Williamsin harrastus on johtanut myös onnettomuuksiin. Hän kaatui viime vuonna Espanjan Talent-ohjelman kuvauksissa yli kahdeksanmetrisellä pyörällään siinä ilmenneen vian vuoksi. Williams oli lähellä halvaantua kärsimiensä vammojen vuoksi, ja hänelle suoritettiin yhdensä viisi leikkausta.

@guinnessworldrecords

Tallest ridable unicycle: 9.71 m (31 ft 10 in) by Wesley Williams – The One Wheel Wonder 🇺🇸

♬ original sound – Guinness World Records