Saksassa maailman suurin Imax-valkokangas – leveämpi kuin Boeing 737

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Korkean kuvan- ja äänenlaadun tarjoavia Imax-elokuvateatterisaleja on maailmassa tällä hetkellä yli 1 700. Maailman suurin Imax-valkokangas ei suinkaan löydy esimerkiksi Yhdysvalloista, vaan Saksasta.

Saksan Leonbergissa sijaitsevan Traumplast-elokuvateatterin Imax-salin valkokangas on 814,8 neliömetrin kokoinen. Se on siis leveämpi kuin Boeing 737 -matkustajakone. Guinnessin ennätystenkirja on vahvistanut saksalaisteatterin rikkoneen maailman suurimman pysyvän Imax-valkokankaan ennätyksen.

Leonbergin Traumplastin Imax-salin rakentaminen alkoi vuonna 2020. Se valmistui syyskuussa 2021 juuri ennen James Bond -elokuva No Time to Dien julkaisua ennen. Suomessa on tällä hetkellä yksi Imax-sali, joka avattiin marraskuussa 2018 Finnkino Itiksessä Helsingissä.