Suomalaisuuden Liitto ärähtää klikkijournalismista: ”Nostaisi lukijakunnan verenpainetta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisuuden Liiton tehtävänä on herättää ja vahvistaa kansallista tietoutta ja ajattelutapaa, sekä kaikin tavoin edistää suomalaista, erityisesti suomenkielistä kulttuuria. Nyt liitto ärähtää medioille vastakkainasettelun rakentamisesta ja tuomitsee Suomen lippuun liittyvän valistuksen käytön poliittisena lyömäaseena.

Liitto viittaa MTV:n 13. elokuuta julkaisemaan uutiseen, jossa perussuomalaisia moitittiin väärin päin olevista airutnauhoista. Kritiikin perusteena viitattiin Suomalaisuuden Liiton antamaan ohjeistukseen.

– Viime vuosina liputustietoa ja Liiton antamia liputusta koskevia asiantuntijalausuntoja on alettu käyttää tarkoitushakuisesti keinona moittia, alentaa tai väheksyä liputusta koskevaan etikettivirheeseen tai muunlaiseen virheeseen sortunutta tahoa, Suomalaisuuden Liitto kommentoi.

Vastaavaa uutisointia nähtiin taannoin myös jääkiekon MM-kilpailujen yhteydessä, kun liitolta pyydettiin lausuntoa Suomen valtiolipun käyttämisestä pukukopissa.

– Kotikisojen alla toivottiin kärkevää kannanottoa, joka keräisi juttua tekevälle lehdelle paljon klikkauksia ja nostaisi lukijakunnan verenpainetta. Perussuomalaisten airutnauhan käyttöä koskeva uutinen oli puolestaan poliittisesti latautunut.

Suomalaisuuden Liitto kertoo jakaneensa vuosien ajan liputustietoa, jonka tarkoitus on ollut edistää kansalaisten tietoutta liputuskulttuurista hälventääkseen Suomen lipun käyttämiseen liittyviä pelkoja tai epävarmuuksia. Lippuvalistusta ei ole liiton mukaan tarkoitettu kielteisen ja kansalaisia jakavan toiminnan välineeksi.