13-vuotias putosi kymmeniä metrejä Grand Canyoniin – selvisi hengissä kuin ihmeen kaupalla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Grand Canyonin kansallispuisto tunnetaan sen keskiossä olevasta samannimisestä, satojen metriä pituisesta kanjonista. Tiistaina 8. elokuuta kansallispuistossa tapahtui onnettomuus, joka ei päättynyt niin huonosti kuin olisi voinut tapahtua.

Perheensä kanssa lomailemassa ollut 13-vuotias Wyatt Kaufman oli pudotessaan väistämässä kuvia ottaneita turisteja. Hän oli ollut kumarassa ja pidellyt kiinni kivestä yhdeklä kädellä, kun ote lipesi. Hän putosi noin 30 metrin matkan kanjonin pohjalle.

Pelastajien täytyi laskeutua köysien varassa kanjonin pohjalle saavuttaakseen Wyattin. Hänet kiidätettiin helikopeterilla sairaalaan. Poika oli kärsinyt muun muassa yhdeksästä murtuneesta selkänikamista, murtuneesta ranteesta, ilmarinnasta, pernan repeämisestä ja aivotärähdyksestä.

Wyatt selvisi rajusta onnettomuudesta hengissä, vaikka pelastusoperaatiossa vierähti kaksi tuntia. The Guardian -lehden mukaan hän kotiutui sairaalasta jo seuraavana lauantaina.

– Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikkien työstä. Kaksi tuntia tuntui ikuisuudelta sellaisessa tilanteessa, pojan isä kuvaili.