Yhdysvaltojen oikeusministeriön vuotamat Donald Trump -asiakirjat väärennettyjä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Fulton County Courtin verkkosivuilla ilmestyi maanantaina 14. elokuuta asiakirja, jossa hahmoteltiin syytteitä 77-vuotiasta, entistä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia vastaan. Kyse oli ​​hänen tulevasta oikeudenkäynnistään liittyen Yhdysvaltain vuoden 2020 presidentinvaaleihin.

Fultonin alueen ylin oikeustoimisto on nyt julkaissut lausunnon, jonka mukaan verkkoon vuotanut asiakirja oli fiktiivinen. Nyt tuomioistuinlaitos pyytää mediaa lopettamaan asiakirjan levittämisen tiedotusvälineissä, sillä se on väärennetty. Tuomioistuin muistuttaa mediaa, että asiakirjoissa ei ole virallista tapauksen numeroa, arkistointipäivämäärää ja oikeusistuimen nimeä, joten niitä ei pidetä virallisina dokumentteina, eikä niitä pidä käsitellä sellaisina, Newsweek uutisoi.

Kysymys kuuluu: Kuka väärennetyt asiakirjat julkaisi ja miksi? Miten tämä on edes mahdollista virallisessa valtion instanssissa?

– On selvää, että piirisyyttäjä on jo päättänyt, kuinka tämä tapaus päättyy. He yrittävät riistää minulta oikeuden oikeudenmukaiseen prosessiin, Donald Trump kommentoi asiakirjavuotoa ja syytti ajojahdista, jossa tietyn ideologian kannattajat eivät noudata oikeusvaltioperiaatteita.

– Maamme on ajautumassa tuhoon historian epäpätevimpien ja korruptoituneimpien ihmisten toimesta. Meidän TÄYTYY pelastaa Amerikka – ja 2024 presidentinvaalit on todella viimeinen mahdollisuutemme, Trump jatkoi kannattajilleen lähettämässään sähköpostissa.