Testissä OnePlus Nord 3 – priimaa hintaluokassaan

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Odotettu uutuus OnePlus Nord 3 on tuorein lisäys suosittuun Nord-sarjaan. Keskihintainen laite tarjoaa jopa lippulaivatason kokemuksen kohtuuhintaan. Laitteessa on monia parannuksia verrattuna edeltäjiinsä. Näitä ovat parempi näyttö, tehokkaampi suoritin ja laadukkaammat kamerat. Varsinkin jälkimmäiseen annetaan tässä arvostelussa merkittävää painoarvoa.

OnePlus Nord 3 on ulkoasultaan moderni laite, jonka kulmikkaat sivut ovat muovia, mutta etu- ja takapinnat lasia. Rakenne on laadukas sekä suojattu vesiroiskeilta ja pölyltä IP54-tasoisesti. Laitteen 6,74 tuuman Fluid AMOLED -näyttö on parannus edeltäjiinsä tarjoten 2772 x 1240 pikselin tarkkuuden ja 120 Hz virkistystaajuuden. Näyttö ei ole LPTO-tyyppiä, mutta silti se kykenee mukauttamaan virkistystaajuutta neljän vaihtoehdon välillä. Näytön kirkkaus on erinomaisen hyvä. OnePlus Nord 3 käyttää MediaTek Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä ja tarjoaa joko 8 tai 16 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa. Puhelimen suorituskyky on hintaluokassaan erinomainen, mutta joissakin peleissä ja sovelluksissa 120 Hz virkistystaajuus ei ole käytettävissä OnePlusin ohjelmiston rajoitusten vuoksi. Tämä voi tuottaa haasteita joillekin käyttäjille.

Kuva: OnePlus Nord 3 5G

Kameroidensa osalta positiivisesti yllättävässä laitteessa kolme takakameraa, 50 megapikselin pääkamera Sonyn IMX890-sensorilla ja optisella kuvanvakaimella, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera ja kahden megapikselin makrokamera. Pääkamera tuottaa laadukkaita kuvia myös pimeässä kuvattaessa, sillä sen kuvat ovat teräviä ja väreiltään rikkaita. Kamera pystyy tuottamaan vaikuttavia tuloksia erityisesti valaistusolosuhteiden vaihdellessa. Optinen kuvanvakain auttaa pitämään kuvat tarkkoina myös liikkeessä. Ultralaajakulmakamera tarjoaa laajemman näkökulman, mikä on ihanteellista maisemakuvaukseen tai suurten ryhmien kuvaamiseen. Laajakulman kuvanlaatu ei yllä pääkameran tasolle, mutta silti se on yllättävän hyvä keskihintaluokan puhelimessa. Makrokameran laatu on sen sijaan pettymys. Pääkameran korkea taso korvaa makron puutteet mainiosti.

Kuva: OnePlus Nord 3 5G
Kuva: OnePlus Nord 3 5G

Laitteen 5 000 mAh akku tarjoaa hyvän akkukeston, ja puhelin tukee 80 watin nopeaa SuperVOOC-pikalatausta. Laitteen hintaa on saatu alas jättämällä pois langaton lataus, mikä voi olla ongelma vaikkapa autossa langattomasti puhelinta lataamaan tottuneille käyttäjille. Langallinen lataus on kuitenkin erittäin nopeaa. OnePlus on luvannut laitteeseen kolme suurta Android-päivitystä ja neljän vuoden tietoturvapäivitykset. Nyt laite käyttää Android 13 -käyttöjärjestelmää OxygenOS 13 -käyttöliittymällä.

OnePlus Nord 3 on keskihintaluokan puhelimissa erinomainen valinta, joka tarjoaa erinomaista suorituskykyä, laadukkaan näytön, hyvät kamerat ja nopean latauksen. Vaikka puhelimessa on joitakin rajoituksia, kuten etukameran keskinkertainen laatu ja rajoitettu 120 Hz virkistystaajuuden sovellustuki, se on silti vahva kilpailija markkinoilla hintansa ja ominaisuuksiensa ansiosta. Mikäli laite osuu oikeaan hintaluokkaan, on tämä varsinkin paljon kuvaavalle varma valinta. OnePlus-faneille laitteessa on edelleen vanha tuttu alert slider, johon monet ovat jo tottuneet.