Neljä asiaa, joilla saat treeneistäsi enemmän irti

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Säännöllisen liikunnan harrastamisella on monia hyötyjä. Liikunta parantaa sydän- ja verenkiertojärjestelmää, vahvistaa lihaksia ja luita ja lisää energiatasoa. Tämän lisäksi liikkumalla yleensä mielialakin kohenee ja stressinsietokyky paranee.

Yleisten hyötyjen lisäksi moni liikkuu siksi, että haluaa vahvistaa lihaksiaan, muokata kehoaan tai pudottaa painoa. Mikäli liikunta on selvästi tavoitteellista, tulisi huomiota kiinnittää Daily Mail -sivuston mukaan myös hengittämistekniikkaan, uneen, suoliston terveyteen sekä omaan ajattelutapaan.

1. Hengittäminen Oikeanlainen hengitystekniikka juostessa tai joogatessa on avain tulosten saavuttamiseen. Keuhkoja voi harjoittaa ja niiden kestävyyttä parantaa tekemällä säännöllisesti joka kolmas tai neljäs päivä kolmen kuukauden ajan 30–45 minuutin kestävyystreenin. Tämä voi olla esimerkiksi juoksulenkki.

2. Yöunet Riittävä uni antaa lihaksille tarpeeksi aikaa palautua treenien välillä. Lisäksi se antaa energiaa myös liikuntasuorituksen aloittamiselle. Liikunnan määrästä ja intensiteetistä riippuen aikuinen ihminen tarvitsee yössä seitsemästä kymmeneen tuntia unta.

3. Positiivisempi ajattelutapa Positiivinen ajattelu omasta terveydestä ja kunnosta voi auttaa painonpudotuksessa. Tämä yleensä myös ruokkii sitä, että haluaa tehdä terveellisempiä valintoja ruoan suhteen ja lisätä aktiivisuutta päivän aikana.

4. Suoliston terveys Terveempi suolisto voi auttaa parantamaan kuntoilutuloksia. Hyviä maitohappobakteereja sisältävät jogurtit ja kuitupitoiset ruoat kuten pavut ja vihannekset edistävät suoliston terveyttä.