Sähkön hinta tänään pilvissä – kaksi huippukallista tuntia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on parin viime vuoden aikana nähty tilanteita, joissa sähkön hinta on ollut historiallisen kallista. Ongelmien taustalla on ollut muun muassa Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin viivästyminen ja sen testauksessa havaitut ongelmat sekä tuulettomat päivät ja maakaasun hinnan nouseminen Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Tänään sähkön hinta hipoo lyhyen aikavälin ennätyksiä.

Pörssisähkön hinta nousee illalla kello 19.00-20.00 välisenä aikana peräti 68 senttiin kilowattitunnilta. Tuntia ennen pörssisähkön hinta on 37 senttiä ja tuntia myöhemmin 31 senttiä kilowattitunnilta. Aamupäivällä kello 11.00-12.00 nähdään niin ikään raju hintapiikki, kun sähkön pörssihinta nousee hetkellisesti lähes 60 senttiin.

Pörssisähköä käyttävissä kodeissa kannattaa siis tänään katsoa tarkkaan mihin aikaan ja kuinka paljon sähköä käytetään. Yleisesti tänä kesänä sähkön pörssihinta on ollut poikkeuksellisen halpaa ja monet kotitaloudet ovat tehneet taloudellisesti kannattavan ratkaisun siirtyä kalliista kiinteähintaisesta sopimuksesta pörssisähköön.