Batman-superfanilta ei krääsää puutu – kokoelmissa yli 8 000 oheistuotetta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Batman on yksi kaikkien aikojen suosituimmista supersankareista, mutta harva suhtautuu hahmoon yhtä fanaattisesti kuin Brad Ladner. Yhdysvaltojen Georgiassa asuvan miehen kokoelmissa on peräti 8 226 Batman-teemaista oheistuotetta.

Guinnessin ennätystenkirja nimesi Ladnerin Batman-kokoelman maailman suurimmaksi jo vuonna 2015, eikä kukaan ole toistaiseksi onnistunut laittamaan paremmaksi. Kokoelmista löytyy niin lelufiguureja, julisteita kuin Batmobile-autokin. Oheistuotteet on lajiteltu teeman mukaisesti, ja esimerkiksi elokuviin liittyvät esineet löytyvät omista hyllyistään.

Ladner kertoo innostuneensa Batmanista luettuaan vuonna 1988 A Death in the Family -sarjakuvan, jossa Robin kuolee. Hän keräili pitkään lähinnä sarjakuvia. Lelujen keräily alkoi vasta aikuisiällä.

Ladnerin kokoelmista löytyy erikoisiakin harvinaisuuksia. Yksi niistä on Batman-aiheisen Camel-tupakka-askin prototyyppi. Batman-tupakkaa suunniteltiin aikoinaan myyntiin Euroopan markkinoille, mutta tuote ei lopulta päätynyt kauppojen hyllyille asti.