Humalaiset pesukarhut murtautuvat koteihin juomaan olutta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksassa on erikoinen vieraslajiin liittyvä ongelma. Pesukarhut ovat aiheuttaneet maassa tuhoja murtatumalla ihmisten koteihin ruoan ja alkoholin perässä.

Koteihin murtautuneet pesukarhut ovat The Telegraph -lehden mukaan aiheuttaneet Saksassa tuhansien eurojen edestä vahinkoja. Eläinten kerrotaan muun muassa juoneen ihmisten oluita ja tulleen humalaan. Pahimmillaan ne ovat myös tappaneet lemmikkieläimiä ja tuhonneet irtaimistoa.

Saksalaisen luonnonsuojelujärjestö Nabun Berthold Langenhorst kuvailee pesukarhuja nokkeliksi eläimiksi, jotka ovat mieltyneet olueen. Hän kertoo nähneensä eläinten kaatavan puistoissa ihmisten jättämiä olutpulloja juodakseen niihin jäänyttä alkoholia.

Pesukarhu ei ole Saksassa alkuperäislaji. Se päätyi Saksan luontoon toisen maailmansodan aikoihin. Nykyään pelkästään Berliinin alueella arvioidaan elävän noin 1 000 pesukarhua.

Vaikka tapaukset ovat lisääntyneet, eivät humalaiset pesukarhut ole Saksassa uusi ilmiö. Esimerkiksi vuonna 2019 DW uutisoi Erfurtin joulutorilla nähdystä ja lopulta sammuneesta pesukarhusta, joka oli humaltunut juotuaan glökin jäämiä ihmisten jälkeensä jättämistä mukeista.