Verottaja muistuttaa sähkövähennystä arvion perusteella saaneita – tilaa uusi verokortti

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos hait alkuvuonna sähkövähennystä arvioimalla tammi-huhtikuun sähköenergiakulujen määrän, nyt on hyvä hetki hakea uusi verokortti toteutuneiden kulujen perusteella. Yhteensä 1.800 henkilöä haki alkuvuodesta sähkövähennystä arvioimalla tammi–huhtikuun 2023 sähköenergiakulunsa verokorttihakemukselle.

Jos verokorttia varten ilmoitetut sähköenergiakulut perustuivat arvioon, kannattaa nyt tarkistaa tammi–huhtikuun sähkölaskut ja hakea loppuvuotta varten uusi verokortti toteutuneilla sähköenergiakuluilla.

– Näin verokortti lasketaan oikean suuruisen vähennyksen perusteella ja tuloista pidätetään oikea määrä veroja, sanoo Verohallinnon ylitarkastaja Heikki Koskela.

Kaikkiaan sähkövähennystä on hakenut tänä vuonna 2.200 asiakasta, mikä on huomattavasti vähemmän kuin viime syksynä arvioitiin. Yhtenä syynä tähän on viime talven leuto sää. Sähkövähennykseen on oikeus, jos tammi–huhtikuun 2023 sähköenergiakulut olivat yhteensä yli 2.000 euroa.

Sähköenergiakuluihin ei lasketa mukaan sähkön siirtoa. Sähkövähennystä voi hakea edelleen joko ilmoittamalla tammi–huhtikuun sähköenergiakulut verokorttihakemuksessa tai täydentämällä ne ensi keväänä esitäytetylle veroilmoitukselle.