Kuukausiennuste lupaa hyvää: Syyskuusta tulossa tavanomaista lämpimämpi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuuta on vietetty Suomessa melko sateisissa merkeissä. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen kuukausiennusteen perusteella sateiden määrä on kuitenkin vähenemässä syyskuun alussa. Lämpötiloissa ei ole odotettavissa vielä järin syksyisiä lukemia.

Forecan mukaan 4. syyskuuta alkavalle viikolle on ennustettu Suomeen 2-3 astetta keskimääräistä korkeampia lämpötiloja. Sademäärät ovat ennusteen perusteella lähellä tavanomaisia.

– Lämpötilojen suhteen ei ole tapahtumassa suuria muutoksia. Ainoastaan Lapissa on nähtävissä loivaa laskua. Näyttää siltä, että Suomen länsipuolella on matalapaine ja itäpuolella korkeapaine, joiden välistä Suomeen virtaa etelästä lämmintä ilmaa, kertoo Forecan meteorologiharjoittelija Sara Salonen.

Myös 11. syyskuuta alkavasta viikosta ennustetaan hieman keskimääräistä lämpimämpää. Kuukausiennusteen perusteella sama jatkuisi 18. syyskuuta alkavalla viikolla. Syyskuun puolivälin keskimääräiset lämpötilat vaihtelevat Suomessa Lapin 8-12 asteesta Etelä-Suomen 14-16 asteeseen.