Perävaunuyhdistelmän raskas kuorma heilui vaarallisen näköisesti – Helsingin poliisi puuttui asiaan

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi todisti maanantaina 28. elokuuta vaarallisen näköistä tilannetta Kehä I:llä. Tien päällä oli täysperävaunuyhdistelmä, jonka kyydissä olleen lastin sidonnassa oli vakavia puutteita. Näky ikuistui poliisin kojelautakameran videoksi.

Ylikomisari Dennis Pasterstein kertoi X-palvelussa täysperävaunuyhdistelmän kuormana olleen 3 260 kilon edestä betonielementtejä. Lasti oli sidottu vain yhdellä kuormaliinalla. Kuorma heilui vaarallisen näköisesti voimakkaassa tuulessa.

– Kuorma pääsi heilumaan, onneksi peräkärry vahvistettu rautakehikolla, joka hitsattu kiinni runkorakenteeseen, Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtajana toimiva Pasterstein kirjoitti.

Kuljettaja sai poliisin mukaan 12 päiväsakkoa. Lisäksi yhdistelmän kuorma määrättiin sidottavaksi paremmin.