IL: Finnairin lento ei voinut laskeutua Joensuuhun – palasi Helsinkiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Finnairin lennolla AY341 koettiin keskiviikkoaamuna yllättävä tilanne. Helsingistä Joensuuhun matkalla ollut kone ei voinut laskeutua määränpäähän sääolosuhteiden vuoksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kello 06.34 Helsinki-Vantaan lentokentältä ilmaan nousseen koneen oli määrä laskeutua Joensuun lentokentälle aamuseitsemän jälkeen. Kone kuitenkin jäi lentämään lentokentän läheisyyteen noin 45 minuutin ajaksi, kunnes se lopulta palasi Helsinkiin.

Matkustajakone ei voinut laskeutua Joensuun lentokentälle sankan sumun vuoksi. Sumun hälvenemistä odotettiin, mutta lopulta kone jouduttiin ohjaamaan takaisin Helsinkiin. Finnairin viestinnäin Heidi Lemmettyinen kertoi Iltalehdelle, ettei myöskään samalla koneella samana aamuna lennettäväksi suunniteltu lento AY342 Joensuuhun toteutunut.

Finnairin lento AY341 palasi Helsinki-Vantaan lentoja seuraavan Helsinki Airport -sivuston mukaan lähtökentälle kello 09.20. Lennolla oli 41 matkustajaa.