Hämmentävä näky: Walesissa järjestettiin suosnorklauksen MM-kisat

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Walesissa hämmästeltiin elokuun loppupuolella taatusti ainutlaatuista tempausta. Lianwrtydissä järjestettiin 27. elokuuta World Bog Snorkeling Championship eli suosnorklaamisen MM-kisat.

Kilpailussa osallistujat pukivat kasvoilleen snorkkelit ja kisasivat siitä, kuka rämpi nopeiten 55 metrin matkan turvesuolla. Kilpailijat saivat käyttää uimaräpylöitä. Perinteiset uintityylit olivat kuitenkin kiellettyjä.

Joillain kilpailijoilla nähtiin snorkkeleiden ja räpylöiden lisäksi erikoisempia lisävarusteita. Yksi osallistuja oli esimerkiksi pukenut päähänsä muovisen rupikonnan.

Suosnorkaamisen MM-kilpailut ovat Llanwrtydissä vuosittainen perinne. Tänä vuonna ne järjestettiin 35 kertaa. Suosnorkaamisen maailmanennätys kuuluu Associated Press -uutistoimiston mukaan Neil Rutterille, joka suoriutui 55 metrin matkasta yhden minuutin ja 18 sekunnin ajassa vuonna 2018.