Maastopyörä ruskaretkeilijän trendivaruste – ulkomaalaiset Lappiin vasta talvella

Matkailu · Terhi Piiroinen

Monet aloittivat polkupyöräharrastuksen koronapandemian aikana. Nyt pyörä kulkee mukana reissuilla, kun maisemia pääsee katselemaan ekologisesti ja samalla saa harrastettua liikuntaa. Lappiin lähtee useimmiten mukaan maastopyörä.

– Viime vuosina on kunnostettu runsaasti kävely- ja maastopyöräreittejä, joten luonnossa on nyt loistavat mahdollisuudet ulkoiluun. Esimerkiksi aivan Yllästunturin kupeesta alkaa Pallas-Yllästunturin kansallispuisto ja siellä helpoille reiteille voi suunnata lapsen tai koirankin kanssa. Vaativammalle ulkoilijalle löytyy myös omat reitit, kertoo Lapland Hotelsin Levin ja Ylläksen aluejohtaja Tommy Sippo.

Syyskausi on Lapissa erityisesti kotimaisten matkailijoiden suosiossa. Kansainväliset matkailijat tulevat Lappiin talvikaudella.

– Lapin luontoon kuuluvat nopeat muutokset. Ruska alkaa aina elo-syyskuun vaihteessa ja kestää pitkälle syksyyn. Pimenevällä iltataivaalla voi nähdä nyt myös revontulia, jotka nekin elävät hetkessä: ne voivat tanssia upeissa väreissä taivaalla ja hetken päästä kadota. Lähtökohtaisesti niitä kannattaa katsella hieman kauempana piha-alueelta, mutta muuten paras paikka nähdä niitä on vain kääntää katse pohjoiselle taivaalle missä tahansa, kuvailee Pallas-Hetta-Kilpisjärven aluejohtaja Esa-Matti Tamminen.