Porvoo tarjoaa aamiaisen lukiolaisille – haluaa parantaa jaksamista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aamiainen on päivän ensimmäinen ateria, joka tarjoaa elimistölle tarvittavaa polttoainetta ja ravintoaineita. Moni nuori jättää aamiaisen syömisen väliin, koska haluaa nukkua pidempään. Oppilaitoksissa on huomattu, että tämä vaikuttaa nuorten jaksamiseen oppitunneilla etenkin ennen lounasta.

Porvoossa kokeillaan nyt maksuttoman aamupuuron tarjoamista lukiolaiselle. Porvoon kaupunki tiedottaa, että Linnakosken lukiossa ja Borgå Gymnasiumissa tarjotaan maksutonta puuroa oppilaille jokainen maanantaiaamu. Kokeilu on alkanut syyskuun alussa ja tulee kestämään syyslukukauden loppuun saakka.

– Moni oppilas jättää aamupalan syömättä kotona. Jos oppilaat ovat sen lisäksi syöneet huonosti viikonlopun aikana, on heidän jaksamisensa alkuviikon oppitunneilla koetuksella, toteaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Kokeilulla halutaan selvittää parantaako aamiaistarjoilu oppilaiden jaksamista ja hyvinvointia. Kokeilun päätyttyä arvioidaan mitkä aamupalatarjoilun hyödyt ovat suhteessa sen aiheuttamiin kustannuksiin. Perheillä on kuitenkin ensisijainen vastuu oppilaiden riittävästä ruokailusta.