Helsinki-Vantaan kiitotien remontin ensimmäinen vaihe valmis – vaikuttaa lentojen laskeutumiseen

Matkailu · Tim Isokivi

Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoteillä on ollut poikkeusjärjestelyjä muutaman kuukauden ajan. Kiitototie 2 on ollut peruskorjattavana toukokuusta 2023 lähtien. Nyt peruskorjauksen ensimmäinen vaihe on saatu Finavian mukaan valmiiksi.

Kiitotie 2 ei ole ollut remontin aikana laskeutumiskäytössä. Sen vuoksi laskeutumismäärät olivat Nurmijärven suunnasta olivat touko-syyskuussa normaalia vähäisempiä. Koillis-Vantaan ja Keravan suunnasta laskeuduttiin Helsinki-Vantaalle tavanomaista useammin.

Kesän remontissa keskityttiin poikittaiskiitotien pohjoispäädyn uudeleen päällystämiseen. Samalla hulevesiviemäröintiä ja kiitotien alla sijaitsevia sähköjärjestelmiä uusittiin. Investoinnin summa oli Finavian mukaan 9,3 miljoonaa euroa.

Kiitotien remontilla ei ollut tiedotteen mukaan vaikutusta Helsinki-Vantaan matkustaliikenteen sujuvuuteen. Käytössä oli remontin aikana kaksi muuta kiitotietä.

Kiitotie 2 valmistui vuonna 1956. Sen pituus on nykyään 2 900 metriä. Helsinki-Vantaalla on kaikkiaan kolme kiitotietä joista uusin, 3 300 metrin pituinen kiitotie 3 valmistui vuonna 2002.