Naisen ovelle ilmestyi yli tuhat kondomia – ei ollut tilannut niitä itse

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaisen naisen ovelle ilmestyi hiljattain melkoinen yllätys. Ontariossa asuvan Joelle Angleheartin kotiin toimitettiin yli tuhat kondomia sisältänyt paketti.

Angleheart kertoo CTV News -uutissivustolle saaneensa Amazon-verkkokaupasta sähköpostin saapumassa olevasta tilauksesta. Hän luuli kyseessä olleen huijausviesti. Pian Angleheartin ovelle kuitenkin ilmestyi paketti, joka sisälsi 30 pienempää laatikkoa täynnä kondomeja.

Tilaus sisälsi yhteensä 1 020 ehkäisyvälinettä. Tilauksesta oli laskutettu 670 Kanadan dollaria naisen luottokortilta. Angleheart tai hänen tapahtumahetkellä sairaalassa ollut aviomiehensä eivät olleet kuitenkaan itse tilanneet kondomeja.

Angleheartin mukaan erikoisen sotkun selvittäminen ja erityisesti rahojen takaisin saaminen osoittautui haastavaksi. Neljä kuukautta myöhemmin Amazon kuitenkin palautti rahat ja ilmoitti tutkivansa tapausta. Verkkokauppa antoi hänen pitää kondomit.

Tietoturva-asiantuntijoiden mukaan tapaus muistuttaa niin kutsuttua brushing-huijausta. Siinä satunnaisille ihmisille lähetetään tilaamattomia tuotteita, jotta yritykset voivat antaa itselleen viiden tähden arvioita. Tilaus kuitenkin laskutettiin Angleheartin luottokortilta, mikä viittaa hänen tilinsä joutuneen hakkeroiduksi.