Poliisi: Useita nuoria kiikutettiin selviämisasemalle Haminan valojen yössä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Moni vanhempi sai puhelun viime viikonloppuna Haminan seudulla. Syynä oli heidän kupeiden hedelmänsä päihtymystila. Poliisilla oli jo ennakkoon tiedossa, että Haminassa järjestettävä tapahtuma aiheuttanee edellisvuosien tapaan lukuisia häiriöitä.

Viranomaiset olivat varautuneet tapahtumaan resursoimalla paikalle poliiseja koko Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen alueelta. Tapahtuman järjestäjä oli myös asettanut enemmän järjestyksenvalvojia tapahtumaan, kuin aikaisempina vuosina.

– Paikalla oli paljon nuoria, jotka olivat nauttineet alkoholia. Nuorimmat poliisin tapaamat päihtyneet nuoret olivat vasta 13-vuotiaita. Heidän vanhempiinsa oltiin yhteydessä ja nuoret saatettiin joko sosiaaliviranomaisten tai vanhempien luokse. Yksi täysi-ikäinen henkilö otettiin perjantaina poliisilakiperusteisesti kiinni ja vietiin Kotkaan poliisivankilaan, koska hän ei kyennyt enää huolehtimaan itsestään, Kaakkois-Suomen poliisista kerrotaan.

– Poliisi toimitti nuoria myös SPR:n selviämisasemalle. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tavattiin edellisyöhön verrattuna enemmän alle 15-vuotiaita, jotka olivat nauttineet päihteitä. Poliisi tapasi esimerkiksi kaksi päihtynyttä 13-vuotiasta, joista toinen päätyi suoraan vanhempien luokse ja toinen SPR:n selviämisasemalle huonon vointinsa takia.

Poliisin mukaan kaksi päihtynyttä 14-vuotiasta lähti tapahtumasta ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa. Lisäksi partiot tapasivat kaksi 14-vuotiasta, jotka olivat nauttineet lauantai-illan aikana alkoholia ja poltellut kannabista, toinen heistä päätyi ambulanssilla sairaalaan ja toinen vanhempiensa huostaan. Yksi päihtynyt 14-vuotias toimitettiin suoraan sosiaaliviranomaisten luokse. Poliisi tekee tapauksista myös lastensuojeluilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Poliisin mukaan vanhempien on hyvä muistaa, jos oma lapsi lähtee yleisötapahtumaan ilman vanhemman seuraa, on hyvä pitää puhelimet auki ja vastata tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Vanhemmille soitetaan aina, jos poliisi joutuu puuttumaan alaikäisen tekemisiin.