Poliisikoira Vito johdatti kadonneen jäljille Sipoossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koirista on niiden tarkan, jopa miljoona kertaa ihmistä paremman hajuaistin ansiosta hyötyä esimerkiksi etsintätehtävissä. Tästä saatiin esimerkikki viikonloppuna Itä-Uudellamaalla, jossa poliisikoira auttoi paikantamaan kadonneen ihmisen.

Poliisi sai sunnuntaina 17. syyskuuta ilmoituksen Sipoossa metsään kadonneesta henkilöstä. Ilmoituksen saapiessa iltapäivällä henkilö oli ehtinyt olla kateissa noin kuusi tuntia. Poliisia auttamassa etsinnöissä oli belgianpaimekoira Vito.

Itä-Uudenmaan poliisinlaitoksen mukaan Vito on kokenut poliisikoira, mutta tehtävä oli sillekin haastava. Alueella oli nimittäin runsaasti sienestäjiä ja marjastajia sekoittamassa hajuja. Koira kuitenkin seurasi sitkeästi hajujälkeä.

Poliisi onnistui Viton ansiosta paikantamaan kadonneen henkilön, joka makasi löytöhetkellä metsässä heikossa kunnossa. Viranomaiset antoivat kadonneelle ensiapua ja henkilö toimitettiin sairaalaan jatkohoitoon.