Kesä teki paluun! Jopa yli 20 asteen lämpötilat mahdollisia loppuviikosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuluva viikko on melkoista vuoristorataa säiden suhteen. Varpu-myrskyn seurauksena Lappiin satoi jo ensilumi, mutta nyt osaan maata on luvassa jopa yli 20 asteen lämpötiloja. Lounaasta saapuva lämmin rintama ylittää sateineen maan keski- ja pohjoisosan torstain aikana.

Forecan mukaan sää on laajalti pilvinen, mutta lounaasta alkaen pilvisyys rakoilee ja sää selkenee paikoin. Lounaisrannikolla lämpötila ylittää 20 astetta. Perjantaina Suomeen virtaa lämmintä ilmaa etelästä. Päivälämpötila on laajalti 17-22 astetta. Etelä- ja Keski-Lapissa lämpötilat ovat 11-17 astetta, Pohjois-Lapissa vain noin 5 astetta. Jo lauantaina Suomeen saapuu kuitenkin sateinen matalapaine.

– Sää on lauantaina enimmäkseen pilvinen, mutta sateiden tauotessa pilvipeite voi rakoilla. Päivälämpötila on enimmäkseen 14–19 astetta, Pohjois-Lapissa enimmäkseen 7–13 astetta, kertoo meteorologiharjoittelija Sara Salonen.

Lunta oli enimmillään Inarin Saariselän havaintoasemalla, jossa sitä mitattiin jopa 25 senttiä. Keskimääräistä aiemmin tulleen ensilumen odotetaan kuitenkin sulavan viikonlopun aikana. Sää jatkuu Forecan ennusteen mukaan vaihtelevana myös ensi viikolla.