Olympiavoittaja Jessie Diggins avautuu syömishäiriöstä: ”Halusin olla täydellinen”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suomalaisillekin tuttu 32-vuotias yhdysvaltalainen olympiaurheilija Jessie Diggins on tuntenut painetta olla täydellinen etenkin uransa huipulla. Lukuisia kultamitaleja voittanut hiihtäjänä huomasi omaksuvansa epäterveellisen ruokailutavan selviytyäkseen ja sulkeakseen erilaisia kiputuntemuksia pois elämästään.

– Tämä on todella vaikeaa. Taistelen sitä vastaan, että tunnen painetta olla täydellinen. Suurin osa siitä paineesta on itse itselleni asettamaa. Sisälleni on patoutunut runsaasti jännitteitä ja se on kuin kivireki, mikä kasvaa koko ajan. Yhtäkkiä määrä on liian suuri, Diggins kertoi People-lehdelle ja kertoo tämän laukaisseen syömishäiriön.

Hiihtäjä on naimisissa Wade Poplawskin kanssa. Jessie Diggins myönsi myös, että hänellä oli vaikeuksia kertoa syömishäiriöstään aviomiehelleen ja perheelleen. Hän ei halunnut huolestuttaa heitä, mutta tiesi, että hänen oli yksinkertaisesti kerrottava siitä. Muuten hän ei saisi apua taakkansa keventämiseen.

– He kaikki vastasivat todella hienosti ja auttoivat minua. He ymmärsivät minua ihmisenä ja osoittivat välittävänsä minusta. He muistuttivat, että hiihtokilpailu on elämässä toisella sijalla. Ykkösasiana he halusivat minun elävän pitkän, onnellisen ja terveen elämän, joten se on nykyään myös prioriteettini.