HS: Helsinkiläisestä hotellista varastettiin huippukalliita design-tuoleja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Hotelli Helka on ollut tänä syksynä huonekaluvarkauksien kohteena. Viimeisin rikos tapahtui maanantaina 18. syyskuuta, kun hotellista katosi Artekin nojatuoli.

Alvar Aallon suunnitteleman, seeprakuviolla päällystetyn Paimio-nojatuolin arviodaan olevan 3 000-5 000 euron arvoinen. Tuoli hankittiin hotelliin vonna 2006, eikä vastaavia ole enää tuotannossa. Tuoli sijaitsi hotellin aulatilassa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Varkaus ei ole ainoa laatuaan tänä syksynä. Aikaisemmin varkaan mukaan on päätynyt muun muassa käytävätilaan sijoitettu Artekin Tankki -nojatuoli. Myös se on Alvar Aallon suunnittelema ja erittäin arvokas.

Paimio-nojatuoli varastettiin maanantai-iltana kello 21-22 aikoihin. Teko tallentui valvontakameroiden videolle, ja tekijä uskotaan olevan tuolivarkauksissa sama. Varkauksista on tehty rikosilmoitus poliisille.