Moottoripyöräilijä kaahasi 134 km/h vauhtia Savonlinnassa – puhalsi hurjat lukemat alkometriin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ylinopeutta tuhdissa humalatilassa ajanut moottoripyöräilijä on jäänyt kiinni Savonlinassa. Motoristi oli lähtenyt virkavaltaa karkuun, mutta pakomatka jäi loputa lyhyeen. Asiasta tiedotti Itä-Suomen poliisilaitos.

Tilanne sai alkunsa poliisipartion mitattua vastaantulleen moottoripyörän nopeudeksi 134 km/h. Alueella oli 100 kilometrin tuntinopeuden rajoitus. Poliisipartion kääntyi moottoripyörän perään, jolloin kuljettaja kiihdytti ajonopeuttaan ja ampaisi pakoon.

Poliisi tavoitti kuljettajan vajaan kahden kilometrin päästä kaatuneena Joensuuntien risteyksestä. Hän oli poliisin mukaan hieman loukkaantunut. Tilanteessa ei loukkaantunut sivullisia.

Motoristi puhalsi poliisin alkometriin peräti 3,42 promillen lukeman vakavan rattijuopumuksen rajan ollessa 1,2 promillea. Mies kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon ja verikokeisiin. Väliaikaiseen ajokieltoon märrättyä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.