Opeta aivosi onnellisuuteen – kokeile 12 sekunnin konstia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Negatiivisuuden kierre nakertaa hyvinvointia. Stressaantuneena kortisolitasomme nousee. Liiallinen määrä kortisolia puolestaan lisää riskiä joutua masennuksen tai ahdistuksen kynsiin. Tällöin voi kokeilla, jos 12 sekunnin pituinen ajatusharjoitus auttaisi mielialan kohentamisessa ja pahan mielen kierteen katkaisemisessa.

Käytä vähintään 12 sekuntia jonkun elämäsi positiivisen muiston, tilanteen, valokuvan tai kohtaamisen muistelemiseen. Palauta tilanne mieleen. Muistele hyvää oloa ja fiilistä, mikä vallitsi ja ajattele kaikkia niitä syitä, minkä vuoksi aivosi luokittelevat tämän muiston, kuvan tai suhteen hyväksi. Jää hetkeksi muistoon aivan rauhassa.

Jatka 12 sekunnin harjoituksen tekemistä aina, kun tunnet olosi stressaantuneeksi tai huomaat ajautuvasi negatiivisen ajattelun kierteeseen. Ajan myötä aivosi harjaantuvat itsestään katsomaan elämään valoisalle puolelle. Tämä ei tarkoita, että jättäisit huonot asiat ilman huomiota. Niitä tapahtuu ja ne on käsiteltävä. Idea on kuitenkin siinä, että ohjaat aivosi uudelleen myönteiseen asenteeseen.