Adidaksen uutuus puhuttaa: Maksaisitko 550 euroa yhden maratonin kestävistä jalkineista?

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Adidas on tuonut myyntiin rajoitetun erän uusia Adizero Adios Pro Evo 1 -juoksukenkiä. Kengät ovat herättäneet kohua monestakin syystä. Ne eivät ole hintalappuunsa nähden erityisen pitkäikäiset.

Adizero Adios Pro Evo 1 -kenkiä tuotiin markkinoille maailmanlaajuisesti vain 521 paria. Niiden hinta on noin 550 euroa, yli 200 euroa enemmän kuin esimerkiksi Niken vastaavanlaisten Alphafly 2 -kenkien tapauksessa. Adidaksen uutuus myytiin loppuun hetkessä, mutta lisää on tulossa myyntiin myöhemmin tänä vuonna.

Adidaksen uutuskengät ovat herättäneet huomiota muustakin syystä kuin hintalappunsa ansiosta. Etiopian Tigist Assefa rikkoi Berliinin maratonissa ennätyksen ajalla 2.11.53. Reuters-uutistoimiston mukaan hän juoksi maratonin Adizero Adios Pro Evo 1 -kengät jaloissaan.

Vain 138 grammaa painavat kengät on suunniteltu kestämään vain yhden 42 kilometrin pituisen maratonin ja lämmittelyjuoksun verran. Adidaksen mukaan kengät on luotu kestävyyden sijaan nopeiksi.