Pizza viiteen yhtä suureen osaan? Tällä vinkillä se onnistuu

Ruoka · Tim Isokivi

Pizzan leikkaaminen esimerkiksi neljään osaan on helppoa. Parittomien lukujen tapauksessa tehtävä voi olla haastavampi. Nyt matemaatikko Katie Steckles on julkaissut videon, jossa hän tarjoaa vinkin pizzan leikkaamiseen viiteen osaan.

Stecklesin mukaan pizzan leikkaamisessa voi turvautua geometrian apuun. Hän kehottaa ottamaan avuksi suorakaiteen muotoisen, tasalevyisen paperisuikaleen. Paperi sidotaan viisikulmioksi, jonka jokainen kulma on samankokoinen.

Paperinen viisikulmio asetetaan pizzan keskelle. Tämän jälkeen pizza leikataan viiteen osaan paperin kulmien perusteella, jolloin viipaleista pitäisi tulla ainakin suurin piirtein samankokoisia. Viraalina levinneelle niksille on ollut selkeästi tarvetta, sillä video on kerännyt muutamassa päivässä tuhansia tykkäyksiä.