Härski tien nimi halutaan muuttaa – kyltti varastetaan useita kertoja vuodessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Ontariossa sijaitsevalla kylällä on koominen ongelma. Paikallisen Harry Dick Road -tien nimi haluttaisiin muuttaa siihen liittyvän härskin sanaleikin vuoksi. Tiehen viittaava kyltti nimittäin päätyy toistuvasti varkaiden mukaan.

John Henry ”Harry” Dickin suvulla on ollut Bonnechere Valleyssa sijaitsevan tien varrella useita koteja sukupolvien ajan. Tie sai 1980-luvulla nimen Harry Dick Road. Dickin vaimon mukaan perheeltä ei kysytty miielipidettä tien nimeämiseen liittyeen.

Dick-sana voi englannin puhekielessä viitata penikseen. Harry-nimi kuulostaa puolestaan ääneen lausuttuna samalta kuin karvaista tarkoittava hairy-sana. Tiekylttiin vahingossa muodostuneen sanaleikin voisi siis vapaasti suomentaa muotoon ”karvainen Jorma”.

CBC-uutissivuston mukaan Harry Dick Road -kyltti varastetaan keskimäärin neljä kertaa vuodessa. Varkauksia on yritetty ehkäistä tuloksetta muun muassa rasvaamalla kyltin. Alueelle asennettiin myös valvontakamera, mutta se päätyi varkaiden mukaan kyltin mukana.