Janni Hussi lähtee rallin MM-sarjaan – ralliura etenee nyt vauhdilla

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Janni Hussi tunnetaan parhaiten juontajana, mutta hän on tehnyt viime vuosina uraa myös rallin parissa. Nyt Hussin ralliura on etenemässä merkittävästi. Hän aloittaa ensi kaudella kuljettaja Lauri Joonan kartturina WRC2-luokassa.

WRC2-luokka on käytännössä MM-rallin kakkostaso. Luokassa on 13 kilpailua, joista Joona ja Hussi ajavat ainakin seitsemässä. Lisäksi he osallistuvat tänä syksynä yhteen testikisaan.

– Ollaan kummatkin into piukeena tulevasta ja valmiina käärimään hihat. Kun mr. Sastamala ja mrs. Kouvola tökkäävät viisaa(hko)t päänsä yhteen, niin saa mitä tulee, Hussi hehkutti Instagramissa.

Hussin ralliura alkoi toukokuussa 2022, kun ralliautoilija Sami Pajari haastoi hänet kartturikseen yhdeen kilpailuun. Pajari ja Hussi kilpailivat yhdessä Lahti Historic rallyssa elokuussa 2022. Juontaja toimi SM-rallin kaudella 2024 Heikki Kovalaisen kartanlukijana.

Janni Hussi jättäytyi viime keväänä pois Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmasta keskittyäkseen omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hussi on toiminut myls muun muassa Ennätystehdas ja Big Brother Suomi -ohjelmien juontajana.