Pankkikorttivarkaat iskevät nyt vanhuksiin – näin varkaudet tapahtuvat

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pankkikorttivarkaat ovat poliisin mukaan ottaneet kohteekseen erityisesti ikäihmisiä. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa saaneensa tietoonsa tänä vuonna tapauksia, joissa uhreja on lähestytty pankkoautomaateilla.

Poliisin mukaan epäillyt tekijät ovat tarkkailleet automaateilla asioivia vanhuksia ensin kauempaa. He ovat hiipineet uhrin selän taakse kurkkiakseen pin-koodin. Lopuksi varkaiden kerrotaan siepanneen pankkikortin ja sijoittaneen tilalle toisen kortin, jotta uhri ei heti huomaisi tekoa.

Uhrien kerrotaan huomanneen teon vasta, kun tililtä on kadonnut rahaa. Vaihtoehtoisesti he ovat ihmetelleet lompakkoon ilmestynyttä tuntematonta korttia. Tänä vuonna poliisin tietoon tulleissa tapauksissa teko on jäänyt yrityksen asteelle asianomistajien valppauden ansiosta.

Poliisin mukaan vastaavista teoista tulee ottaa välittömästi yhteyttä hätänumeroon. Tällä tavoin poliisilla on paremmat mahdollisuudet puuttua asiaan. Poliisi peräänkuuluttaa varovaisuutta automaateilla ja kehottaa ihmisiä valistamaan asiasta lähipiirin ikäihmisiä.