180-kiloinen sika viimein kiinni – ehti aiheuttaa monenlaista hämminkiä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Todellinen sika on jäänyt kiinni Yhdysvalloissa päiväkausia kestäneen rötöstelyn seurauksena. Fred-nimen saanut 180-kiloinen eläin aiheutti hämminkiä Coloradon Aurorassa muun muassa häiritsemällä liikennettä ja aiheuttamalla omaisuusvahinkoa.

Fred nousi ensi kertaa otsikoihin 24. syyskuuta, kun poliisi sai ilmoituksen liikenteen seassa liikkuneesta siasta. Fred onnistui kuitenkin välttymään kiinnijäämiseltä. Fred aiheutti seuraavina päivinä hälytystehtäviä muun muassa kaivelemalla maata puistoalueilla.

Huffpost-lehden mukaan Fredin kaulaan ilmestyi jossain vaiheessa köysi, mikä viittasi jonkun yrittäneen lassota sitä kiinni. Viranomaiset saivat sian lopulta kiinni 27. syyskuuta. Fredin kiinniottoon tarvittiin lopulta viisi eläinvalvontaviranomaista, kolme puisto-osaston työntekijää ja kaksi muuta henkilöä.

Fred on kiinnioton jälkeen viettänyt rauhallista elämää paikallisessa eläinsuojassa. Sian omistajaa ei ole onnistuttu selvittämään. Fredille etsitäänkin parhaillaan uutta kotia.