Renny Harlinin Komisario Palmusta englanninkielinen – päätähdeksi kansainvälinen nimi?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Renny Harlinin paljastettiin pari vuotta takaperin ohjaavan uuden Komisario Palmu -elokuvan. Mika Waltarin kirjoihin perustuvasta elokuvasta on viimeinkin saatu hieman uutta tietoa. Harlinin Komisario Palmu -elokuvasta tulee STT:n mukaan englanninkielinen. Tuottaja Markus Selin kertoo elokuvan saavan rahoitusta Yhdysvalloista.

– Palmun näyttelijää haetaan kansainvälisesti. Hän voi olla amerikkalainen, todennäköisemmin eurooppalainen, periaatteessa myös suomalainen, Selin paljastaa.

Pääroolin näyttelijää etsitään kansainvälisesti, ja tähtäimessä on nimekäs tähti. Selin vertaa uuden Palmu-elokuvan tyyliä Kenneth Branaghin ohjaamiin tuoreisiin Agatha Christie -filmatisointeihin ja Veitset esiin -elokuviin. Odotettavissa on siis oletettavasti klassista murhamysteeriä modernilla otteella. Harlin on laatinut käsikirjoitusta Waltarin tyttärenpojan, teatteriohjaaja ja kirjailija Joen Estelän kanssa.

Vaikka elokuvasta tulee englanninkielinen, sijoittuu se 1950-luvun Suomeen. Sen budjetti tulee olemaan suomalaisittain suuri, noin 5-10 miljoonaa euroa. Kyseessä on ensimmäinen Komisario Palmu -filmatisointi yli 50 vuoteen.