Uusi syysmyräkkä saapui Suomeen – ajokeli huononee lumipyryn vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on jälleen saapumassa uusi syysmyräkkä voimakkaan matalapaineen mukana. Tiedossa on puuskaista tuulta ja runsaita sateita, mikä kannattaa ottaa huomioon erityisesti tien päällä. Forecan mukaan tuulinen tilanne kestää perjantaille saakka.

Matalapaineen runsaita sateita levisi suureen osaan maata keskiviikoksi. Keskiviikkoillan ja torstain vastaisen yön aikana lumipyryn ennustetaan voimistuvan erityisesti Lapin keskivaiheilla. Forecan meteorologi Joonas Koskela varoittaakin jopa erittäin huonosta ajokelistä.

Torstaina tuuli voi yltyä jopa myrskyksi eteläisillä merialueilla. Paikoin runsas lumentulo jatkuu pohjoisessa. Torstai-iltana ja perjantain vastaisena yönä lunta tai räntää voi tulla paikoin maan keskivaiheilla saakka.

– Lunta voi kertyä Lapissa perjantaiaamuun mennessä monin paikoin 10–20 senttimetriä, paikoin enemmänkin, mutta maahan jäävän lumen määrää on hankala arvioida lämpötilan vaihdellessa nollan tuntumassa. Välillä seassa on myös vetisempää sadetta, Koskela kertoi.

Heikoista ajokeleistä varoitti myös Ilmatieteen laitos. Syysmyräkän vuoksi nyt kannattaa seurata tavallista huolellisemmin maa- ja merialueiden varoituksia.