Poliisi varoittaa nettikirpparien käyttäjiä – näin siellä huijataan nyt

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi on varoittanut verkon myyntialustoilla yleistyneestä ilmiöstä. Siinä ostajaehdokkaina esiintyvät pyrkivät huijaamaan tavaraa myyviä ehdottamalla kuriiriripalvelujen käyttöä.

Ostajaehdokas pyytää myyjää maksamaan puolestaan erilaisia maksuja, jotta hän voisi ostaa tuotteen kuriiripalvelun noutamana. Tosiasiasiassa kuriiripalvelua ei ole olemassakaan. Myytävien tuotteiden hinta on yleensä muutamia satoja euroja, ehdotetun kuriiripalvelun käyttö ja eukäteismaksut puolestaan satoja euroja kalliimpia.

Poliisin mukaan tällaiseen kauppatapaan ei kannata lähteä, sillä myyjä menettää lähes aina maksamansa rahat. Tuote ei lopulta tule edes myydyksi.

– Poliisi pyytää, että myyjät vain myisivät omaisuuttaan eivätkä maksaisi ostajalle siitä, että ostaja lopulta ostaisi tuotteen monta sataa euroa kalliimmalla hinnalla kuin sitä alun perin myydään. Tällainen kauppatapa ei ole myyjän kannalta kannattavaa, kertoo petosrikosten tutkinnajohtaja Tommi Juvonen Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa.

– Myyjien pitäisi sopia kaupat tuotteesta ja käyttää luotettavampia tapoja siihen, että ostajan ostama tuote toimitetaan ostajalle,  vaikka ostajan maksaman palvelun kautta, Juvonen jatkaa.