Bella-kissalla hurja kehräys: 54,59 desibelin äänenvoimakkuus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen perheen kissa kehrää niin kovaäänisesti, että ääntä saattaisi luulla ulkoa kantautuvaksi työkoneen meteliksi. Kehräys onkin rikkonut virallisen maailmanennätyksen voimakkuutensa ansiosta.

Huntingdonissa asuvan Nicole Spinkin Bella-kissan kehrää 54,59 desibelin äänellä. Äänenvoimakkuuden mittasivat Guinnessin ennätystenkirjan tuomari ja ääniteknikko jotka varmistivat, ettei ääneen sekoitu muuta meteliä. Kissa ylitti 50 desibelin tason helposti.

– Bella kehrää kaiken aikaa! Sen saavat kehräämään niin ruoka kuin silityksetkin. Myös tv, sillä Bella on kovaääninen televisiota katsellessaan. Edesmennyt aviomieheni valitteli usein, ettei kuullut television ääntä kissan kehräyksen vuoksi, Spinkin paljasti Guinness World Recordsille.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Bellan ääni on voimakkain elossa olevan kissan kehräys. Kaikkien aikojen kovaäänisimmin kehräävä kissa oli Britannian Northamptonissa asuneen Lucinda Ruth Adamsin Smokey-kissa. Sen kehräyksen äänenvoimakkuudeksi mitattiin 67,8 desibeliä vuonna 2011.