Mies otti potenssilääkkeen – toinen silmä sokeutui

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iranilainen 32-vuotias mies sai vakavia vaurioita silmiinsä otettuaan suuren annoksen sildenafiilia, eli erektiohäiriöpillereiden pääainesosaa. Lopulta hän menetti kokonaan näön oikeasta silmästään. Sokeutuminen tapahtui nopeasti lääkkeen ottamisen jälkeen.

Huolimatta lääkäreiden ponnisteluista silmän vahinko oli liian laaja ja hän menetti näön. Lääkäreiden mukaan lääkkeen ottaminen vahingoitti silmiä. Sildenafiili lisää verenkiertoa sukuelimeen rentouttamalla verisuonia, mutta sen epäillään vaikuttavan haitallisesti muihin kehon herkkiin verisuoniin, kuten silmiin.

– Sildenafiilin käytön jälkeen on raportoitu useita vakavia verkkokalvon verisuonionnettomuuksia, mutta lääkkeen tarkka rooli ei ole selvillä. Potilas oli muuten terve, eikä hänellä ollut tunnettuja verisuonisairauden riskitekijöitä. Kuitenkin sildenafiilin nauttimisen ja taudin esiintyvyyden välillä on läheinen ajallinen yhteys, joten arvelimme, että lääkkeellä voisi olla osuutta tässä kliinisessä skenaariossa, Teheranin Farabi Eye Hospital -silmäsairaalan tiimi arveli.