Lounaaksi muutakin kuin salaattia? Tässä ideoita loppuvuodeksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Salaatti on kaiketi yksi suosituimmista lounaista. Osa tekee salaatin kotona itse, toiset hakevat noutopöydästä ja kolmas nappaa sopivan kaupan einestiskiltä. Jos haluaa kevyen, mutta herkullisen lounaan, voi kokeilla myös muita vaihtoehtoja.

Netti on reseptejä pullollaan. Nappaa idealistalle kananmuna-avokadovoileipä, itse tehdyt kanawrapit tai salaatinlehteen käärityt tuorekääryleet. Oletko testannut vartaita, joihin pannaan periaatteessa leivänpäällisiä? Eli juustokuutio, leikkele, kurkkua ja paprikaa. Vartaiden eri variaatiot ja vaihtoehdot ovat valtavat.

Voileivän voi myös käyttää mikrossa, vohveliraudassa tai voileipägrillissä, jos sen haluaa lämpimäksi. Yksi herkullisimmista lounasvaihtoehdoista on lohirinkelit, joissa rinkelin päälle pannaan tuorejuustoa ja kylmäsavulohta amerikkalaiseen tyyliin. Salaatteja on myös mahdollista tuunata perinteisestä pidemmälle. Lisää keitettyä kananmunaa, pastaa tai kvinoaa ruokaisuuden saavuttamiseksi.

Lämpimistä, mutta ravitsevan kevyistä vaihtoehdoista nostetaan esille täytetyt paprikat tai kesäkurpitsat. Entäpä erilaiset keitot? Vastustamattomia ja ne kulkevat mukana lämpiminä termospulloissa tai -mukeissa. Jo pelkkä tomaattikeitto raejuuston kanssa antaa hyvin kylläisen tunteen lounaalla. Yksinkertaisin vaihtoehto on ottaa evääksi edellisen päivän ylijäänyttä ruokaa. Tämä säästää rahaa ja hävikkiä.