Museo taipui someraivon edessä – The Rockin vahanukke tehdään uusiksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin Dwayne ”The Rock” Johnsonin vahanuken saamasta murskakritiikistä. Syynä on ollut patsaan ihonväri, mikä on selkeästi liian vaalea etnisiä sukujuuria omaavalle toimintatähdelle. Nyt museo on vastannut kritiikkiin.

Pariisissa sijaitseva Grévin-vahamuseo on ilmoittanut muuttavansa Dwayne Johnsonin patsaan ulkonäköä. Muutos on päätetty tehdä viikko sen jälkeen, kun patsas joutui netissä naurunalaiseksi ja lopulta näyttelijän itse esitti vetoomuksen ihonväristään. Grévin vastasi kritiikkiin maanantai-iltapäivällä ja julkaisi Instagramissa, että museo ryhtyy toimenpiteisiin palautteen perusteella.

Museo kertoi aiemmin, että Johnsonin tatuointien kopioiminen kesti kymmenen päivää ja hänen silmänsä piti tehdä uudelleen kolme kertaa. Johnson syntyi tummaihoiselle isälle ja samoalaiselle äidille. Kaliforniassa lapsuutensa asunut näyttelijä teki uransa painijana ennen kuin hänestä tuli Hollywoodin näyttelijäjulkkis. Hän muutti teini-ikäisenä Havaijille ja asuu nykyään Los Angelesissa.