Maikkarin ex-toimittaja muutti pakettiautoon – kirjoitti jo toisen teoksen irtiotostaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aino Huilaja on toimittaja, joka jätti työnsä uutisankkurina vuonna 2019 ja lähti tien päälle yhdessä miehensä ja koiransa kanssa. Hän julkaisi kokemuksistaan tällöin kirjan, suureen suosioon singahtanut Pakumatkalla. Nyt tämä teos saa jatkoa.

Paluumatkalla -uutuuskirja kuvaa Aino Huilajan elämää suuren irtioton jälkeen. Kuinka sujuu talvi pienessä erämökissä lapsuuden maisemissa Lapissa? Arki on arkea. Pakettiautossakin.

– Joen törmällä seisoo vanha eräkämppä, isäni rakentama. Sen ovi narahtaa kuten aina ennenkin, ja hirsiseinät hohkaavat kylmää, mutta vain hetken. Pian piipusta kohoaisi utuinen savu kohti taivasta, joka kaartaa korkeammalla kuin missään muualla. Sen alla on hyvä taivaltaa. Kahden hiihtäjän ja pienen koiran, teoksessa kuvaillaan.