Stranger Things -tuotannolla ongelma – näyttelijät vanhenevat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin Stranger Things -sarjan viides ja viimeinen tuotantokausi on parhaillaan työn alla. Sarjan ensimmäisen kauden kuvauksista on ehtinyt vierähtää jo useita vuosia, mikä on luonut uusia haasteita tekijöille. Nuoret pääosanäyttelijät ovat varttuneet lähes silmissä.

Stranger Thingsin esiteini- ja teini-ikäisiä hahmoja näyttelevät tähdet alkavat olla kaikki jo parikymppisiä. Sarjaa tuottava Shawn Levy kommentoi haasteita Variety-lehden haastattelussa.

– Olemme jo nähneet, kuinka sarjan näyttelijät varttuivat julkisuudessa. Jokainen ihminen muuttuu merkittävästi 12 ja 22 vuoden välillä, eikä tuotannon viivästyminen helpota asiaa, Levy totesi.

– Hius-, maskeeraus- ja puvustusosastomme ovat kuitenkin erinomaisia peruukkien ja meikin käytössä. Myös tapahtumien sijoittuminen 80-luvulle auttaa muuttamaan nuoret näyttelijät ikonisiksi hahmoikseen. Käytämme kaikkia saatavillamme olevia työkaluja, Levy jatkoi.

Stranger Thingsin tuotannon viivästymiseen ovat vaikuttaneet monet asiat, kuten Hollywood-näyttelijöiden lakko. Viidennen tuotantokauden tarkkaa alkamisajankohtaa ei ole paljastettu, mutta jaksojen odotetaan saapuvan Netflixiin vuonna 2025.