Erä koiranruokaa vedetään myynnistä – ethän anna lemmikillesi

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lemmikkieläintarvikkeisiin erikoistunut Musti ja Mirri vetää myynnistä erän koiranruokaa. Yhtiön tiedotteen mukaan SMAAK Herkkä kala viljaton -tuotteissa epäillään laatuvirhettä.

Musti ja Mirri on saanut palautetta, jonka mukaan takaisinvedettävä ruoka on aiheuttanut koirille oireita. Niihin on kuulunut pahoinvointia, raajojen tilapäistä heikkoutta ja väsymystä. Oireiden aiheuttaja ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta asiaa on yhtiön mukaan alettu tutkimaan yhdessä Ruokaviraston, kuluttajaviranomaisten, eläinlääkärien ja raaka-ainetoimittajien kanssa.

– Teemme kaikkemme selvittääksemme ilmenneiden oireiden syyn mahdollisimman pian. Tutkimme myös tuotteen ja kyseisen erän laboratoriossa Suomessa. Ennen tutkimusten valmistumista emme valitettavasti pysty ennakoimaan, mikä oireet on aiheuttanut. Tuotteiden korkean lämpökäsittelyn vuoksi bakteeriperäiset syyt ovat epätodennäköisiä, tiedottessa kerrotaan.

Ostetun koiranruoan voi palauttaa ilman alkuperäistä pakkausta ja kuittia Musti ja Mirri -myymälöihin. Takaisinveto koskee seuraavia SMAAK Herkkä kala viljaton -eriä:

  • SMAAK Adult GF Fish 10 kg with BBD 4.4.2025
  • SMAAK Adult GF Fish 10 kg with BBD 3.4.2025
  • SMAAK Adult GF Fish 2 kg with BBD 4.4.2025
  • SMAAK Adult GF Fish 2 kg with BBD 3.4.2025